TerraVitaal voor een beter leven.

        

Behandelingen/ Werkvormen

Acupressuur met Pointer van Jadesteen

Nieuwe holistische behandeling: acu-POINT-tuur:

Sinds 2001 werk ik holistisch met mensen en in de loop der jaren is daar steeds meer verdieping middels diverse (HBO) studies bijgekomen.

Ik heb alle behandelvormen gecombineerd tot een nieuwe vorm die vergelijkbaar is aan de acupunctuur, alleen zonder naalden. Ik werk dan ook op een ander level en dat voel je direct.
Deze methode heb ik zelf ontwikkeld in de afgelopen bijna 20 jaar. Ik heb vanuit het TaoÔsme de Chinese geneeskunde bestudeerd en toegepast, waarbij ik met een jadesteen meridiaanbanen, acupuntuurpunten, weefsels en organen; kortom het gehele lichaam heb behandeld. Alles bestaat uit energie en die moet blijven stromen.
Acu-POINT-tuur is daarom een holistische methodiek waarmee de oorzaak wordt behandeld waarbij zowel fysieke als geestelijke klachten verminderen of opgelost worden.

Hoe zit dat dan precies:
In je leven is de kans groot dat je 'vastloopt' en dat gebeurt een tijd onbewust misschien, totdat het zich gaat uiten in lichamelijke (pijn) of geestelijke klachten (gewoon niet lekker in je vel zitten).
Deze "gestagneerde energie" geeft op vele gebieden diverse klachten tot aan wat wij ziekten noemen aan toe.

Deze behandelwijze stimuleert de organen en de bloedsomloop, het lymfesysteem wordt geactiveerd, er komt meer zuurstof in het lichaam en de weerstand wordt verbeterd. De acu-POINT-tuur methode wordt vaak ingezet wanneer klachten samenhangen met emoties.
De jadesteen waarmee wordt gewerkt, staat in China voor innerlijke rust, energie en zelfgenezing.

Pijnloos
De behandeling is pijnloos en cliŽnten ervaren deze vorm van behandelen als totale ontspanning en rust, wanneer de Pointer zijn werk doet. Vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes, kijk ik naar de klachten en de oorzaak hiervan en zullen die specifieke gebieden worden behandeld.

Informatie en kosten/vergoeding:
Er vindt altijd een intakegesprek en anamnese voorafgaand aan de eerste behandeling plaats.
De kosten hiervoor staan vermeld onder tarieven/vergoeding.

De behandelingen zijn volgens een holistische benadering, maar zijn geen vervanger van de reguliere zorg. Blijf ten alle tijden onder behandeling van uw arts. Hij of zij kan het ziekteproces nauwkeurig in de gaten houden en volgen.
Doordat ik tevens de Medische Basiskennis op HBO nivo heb behaald, worden behandelingen volgens de 5 natuurgeneeskundige principes door veel zorgverzekeraars vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt en je betaalt GEEN eigen risico.

TerraVitaal © Copyright 2020