TerraVitaal voor een beter leven.

        

Behandelingen/ Werkvormen

Chinese Guasha methodiek

Guasha is opgebouwd uit 2 woorden: "Gua" betekent "schrapen" en "Sha" betekent "gestagneerde energie die in het lichaam klachten geeft tot aan ziekten toe".
Het is een zeer oude methodiek afkomstig uit China, waarbij met een jadesteen meridiaanbanen, acupuntuurpunten, weefsels en organen; kortom het gehele lichaam wordt behandeld.
Guasha is daarom een holistische methodiek waarmee de oorzaak wordt behandeld opdat de klachten verminderen of geheel opgelost worden.

Wel adviseer ik altijd om ten alle tijden bij de behandelend reguliere arts onder behandeling te blijven en zo kunnen reguliere artsen en ik samen communiceren om tot verbetering van de klacht te komen. De reguliere en complementaire geneeskunde zie ik hierdoor steeds meer 'samen' komen. Doordat ik tevens de Medische Basiskennis op HBO nivo heb behaald, worden behandelingen volgens de 5 natuurgeneeskundige principes door veel zorgverzekeraars vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt en je betaalt GEEN eigen risico.


Een behandeling stimuleert de organen en de bloedsomloop, het lymfesysteem wordt geactiveerd, er komt meer zuurstof in het lichaam en de weerstand wordt verbeterd. De Guasha methode vervangt zowel acupunctuur, de traditionele Chinese massage, bindweefsel- massage en vele andere Oosterse therapieŽn en zorgt daarom voor een snel resultaat.
De jadesteen waarmee wordt gewerkt, staat in China voor innerlijke rust, energie en zelfgenezing.

Pijnloos
De behandeling is nagenoeg pijnloos. CliŽnten ervaren deze vorm van behandelen als een weldaad voor de pijnlijke spieren en plekken op het lichaam. Vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes, kijk ik naar de klachten en de oorzaak hiervan en zullen die specifieke gebieden worden behandeld.

Klachten en ziekten behandelen met Guasha
De klachten die kunnen worden behandeld middels de Guasha methodiek, staan in de link 'klachten en ziektebeelden' die je op mijn website kunt vinden.

Informatie en kosten/vergoeding:
Er vindt altijd een intakegesprek en anamnese voorafgaand aan de eerste behandeling plaats. De kosten hiervoor en voor het medisch consult staan vermeld op de website: www.terravitaal.nl Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en in het bezit van het HBO diploma Medische Basiskennis waardoor de behandelingen veelal vergoed worden door je zorgverzekeraar bij een aanvullende zorgverzekering.

TerraVitaal © Copyright 2019