TerraVitaal voor een beter leven.

        

Multiple Sclerose, ofwel MS

TerraVitaal is een praktijk voor complementaire geneeskunde gericht op auto-immuunziekten.

Bij TerraVitaal is de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een auto-immuunziekte. Inzichten in het ontstaan en verloop van deze reeks aan ziekten, hebben ertoe geleid dat bij veel mensen er verbetering van hun klachten optreedt tot aan het geheel uitblijven van de klachten zodat je van een genezing zou kunnen spreken.

Bij TerraVitaal worden mensen behandeld en begeleid waarbij de diagnose MS is vastgesteld en die bij voorkeur (nog) geen medicijnen gebruiken.
De reden hiervoor is dat de medicijnen het natuurlijke proces, onder andere het immuunsysteem, veranderen en onderdrukken.

MAAR LET OP, ik geef nooit advies of mijn persoonljke mening op het vlak van westers medicijngebruik.

Bij mij is er begrip voor uw ziekte, maar staat begrip en aandacht voor u en wat u doormaakt voorop.
Niet iedereen met MS heeft namelijk dezelfde klachten en doorloopt hetzelfde ziekteproces. Vanuit de Chinese geneeskunde wordt MS ook anders benaderd en wordt de oorzaak van de klacht behandeld. Je ziet dan ook dat de klachten verbeteren als je de oorzaak aanpakt.

De behandelingen zijn 1 op 1 en daarnaast worden er workshops gegeven over leefwijze, voeding, ontspanning etc. Dan is er ruimte en tijd om in kleine groepjes ervaringen uit te wisselen en inzicht te krijgen in de ziekte en je eigen proces daarin. Je kunt daar aan deelnemen, maar het hoeft niet.

Mensen met MS worden behandeld volgens de 5000 jaar oude traditionele Chinese geneeskunde. Ik ben hiervoor naar China gegaan en heb daar nieuwe inzichten gekregen die ik toepas bij het behandelen van MS.


Behandelwijze van auto-immuunziekten
Ieder mens is uniek en ieders leven heeft een eigen verhaal. Daardoor is ook iedere behandeling uniek en specifiek op de cliŽnt afgestemd. De behandelingen vinden in het begin wekelijks plaats en daarna met meer tijd ertussen.

Terravitaal © Copyright 2013