TerraVitaal voor een beter leven.

        

Blijf gezond

Stagnatie bij mannen
Mannen, jullie hebben vaker dan je denkt stagnatie van energie in je lichaam. Dat een te strakke slip schadelijk is voor de kwaliteit en kwantiteit van jullie sperma, dat weten jullie wel denk ik. Maar weten jullie ook dat naast nek, schouders en rug, jullie borstgebied vaak te kampen heeft met stagnatie.
Bij vrouwen komt stagnatie in de borsten vaker voor, maar ook bij mannen maak ik altijd het borstgebied weer los. De energie kan nadat ik het heb losgemnaakt weer vrij stromen en de afvalstoffen kunnen via het lymfesysteem weer weg.

Mannen en Yang
Mannen zijn van nature Yang van aard en die energie moet zeker bij mannen flink blijven stromen. Plannen maken en ze tot uitvoer brengen en zichzelf daarin overtreffen is wat zeker bij een man hoort. Een man zijn energie richt zich naar buiten toe. En daar kan het dus vaak fout gaan wanneer een man zich niet vanuit zijn Yange energie kan uiten en dingen voor elkaar kan krijgen. Dan raakt de Yange energie gestagneerd wat tot uiting komt als frustratie tot aan boosheid aan toe. Wanneer dit niet op een verantwoorde wijze wordt geuit, raakt de energie in het lichaam gestagneerd.

Bij mannen zie ik in de praktijk het meeste rug- en nekklachten. Ook onder de ribboog en het laterale costale gebied van de borstkas, zowel aan de voorzijde als achterzijde van het lichaam, geeft gestagneerde energie vaak klachten als pijn of spanning. Naast fysieke klachten merk je, wanneer de boel niet lekker doorstroomt, ook mentaal dat het niet helemaal lekker gaat. Je kan een kort lontje hebben of minder geduld.

Wanneer je bovenstaande herkent en merkt in je lichaam, is het tijd om alles weer door te laten stromen in je lichaam, zodat je je zelf fitter voelt en je leuker reageert naar je omgeving toe.
De boel weer laten doorstromen kan middels Guasha, Acupunctuur, Acupressuur of Voetreflex.
Je kan zelf aangeven tijdens het consult wat bij je past. Een afspraak inplannen doe je via onderstaande button: 'Afspraak maken'


Wel adviseer ik altijd om ten alle tijden bij de behandelend reguliere arts onder behandeling te blijven en zo kunnen reguliere artsen en ik samen communiceren om tot verbetering van de klacht te komen. De reguliere en complementaire geneeskunde zie ik hierdoor steeds meer 'samen' komen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en in het bezit van het diploma Medische Basiskennis op HBO nivo waardoor mijn behandelingen door veel zorgverzekeraars worden vergoed (wanneer je een aanvullende verzekering hebt en je betaalt GEEN eigen risico).

TerraVitaal Copyright 2023