TerraVitaal voor een beter leven.

        

Auto-immuunziekten

Ons immuunsysteem wordt zwaar belast door allerlei ziekmakende stoffen die we dagelijks binnen krijgen via onze voeding, medicijnen, milieu- en luchtvervuiling, straling etc. Wanneer daar ook psychisch- emotionele stress bij komt, kan er gesproken worden over maximale belasting voor het immuunsysteem.

Dit kan een tijd lang goed gaan of er kunnen al wel symptomen zijn, maar we kennen ons lichaam niet voldoende om de signalen te herkennen en we negeren veel symptomen. En vaak worden alleen de symptomen bestreden. Voor slecht slapen krijgt u slaaptabletten en voor vermoeidheid het advies om eens wat vroeger naar bed te gaan en wanneer de huid allergische reactisch geeft, dan smeren we er wat op.
Kortom, we nemen de oorzaak niet weg. Het gevolg is dan dat het zich gaat uitten in chronische ziekten, allergieŽn en voedselintoleranties.

Auto-immuunziekten omvat meer dan 80 ernstige ziekten waarbij bijna alle organen van het lichaam zijn betrokken. Onderliggende probleem is dat het immuunsysteem zich richt tegen lichaamseigen eiwitten die juist beschermd zouden moeten worden.

Er zijn 2 typen auto-immuunziekten:
Orgaanspecifieke auto-immuunziekten; komt in ťťn orgaan of orgaansysteem voor zoals reumatische artritis.
Systematische auto-immuunziekte; richt zich op verschillende onderdelen van het systeem zoals bij SLE (systemische lupus erythematodes).

Een goedwerkend immuunsysteem tolereert lichaamseigen bestanddelen en elimineert lichaamsvreemde en storende elementen. Auto-immuniteit is een gevolg van een tekort aan tolerantie, waarbij het immuunsysteem antistoffen opbouwt tegen lichaamseigen antigenen. Auto-immuunziekten ontstaan door een verandering van de chemische structuur van lichaamseigen eiwitten tengevolge van bv: infecties, operaties, geneesmiddelen, trauma's, erfelijke aanleg. Omdat de veranderde eiwitten nog sterk lijken op de oorspronkelijke eiwitten zijn de afweerreacties ook gericht tegen de oorspronkelijke lichaamseigen antigenen.


Behandelwijze van auto-immuunziekten
Ieder mens is uniek en ieders leven heeft een eigen verhaal. Daardoor is ook iedere behandeling uniek en specifiek op de cliŽnt afgestemd. De behandelingen vinden in het begin wekelijks plaats en daarna met meer tijd ertussen. Naast de behandeling worden er met orthomoleculaire supplementen gewerkt om uw behandeling thuis voort te zetten.

Terravitaal © Copyright 2012