TerraVitaal voor een beter leven.

        

Migraine

Behandeling volgens Chinese geneeskunde bij TerraVitaal in Rotterdam - Nesselande

Westerse benadering van migraine
Migraine is een kloppende, matig tot hevige pijn, meestal aan één kant van het hoofd. Het verergert door lichamelijke inspanning, licht, geluid of geur en gaat soms gepaard met misselijkheid en braken. Vlak voor een aanval kunnen schitteringen, flitsen of golvende beelden worden gezien. Ook kan er tijdelijk een doof gevoel, tintelingen, of minder kracht aan één kant van het lichaam ontstaan en spreken kan even moeite kosten. Een aanval kan 4 tot 72 uur duren. Sommigen hebben slechts af en toe een migraineaanval; anderen hebben er regelmatig last van.

Chinese benadering van migraine
Vanuit de Chinese geneeskunde wordt migraine anders en individueel bekeken. Er wordt gekeken naar de oorzaak van de verstoring waardoor de migraine ontstaat en die oorzaak wordt behandeld. Sommigen krijgen migraine in het weekend na een drukke werkweek. En vrouwen herkennen wel de migraine vlak voor of tijdens de menstruatie.

TerraVitaal, praktijk voor Chinese geneeskunde
TerraVitaal is een praktijk waar volgens de al 5000 jaar bestaande Chinese geneeskunde wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht en deze wordt volgens de Chinese geneeswijze behandeld.
De behandelingen zullen voornamelijk bestaan uit het behandelen van reflexgebieden, met name via voetreflex.

TerraVitaal toont middels wetenschappelijk onderzoek aan dat migraine goed behandelbaar is vanuit de Chinese geneeskunde.
Afgelopen jaar deed ik onderzoek naar de effecten van de Chinese geneeskunde op migraine. De uitkomsten waren van sterke vermindering in de hoeveelheid en heftigheid van de aanvallen tot het geheel vrij zijn van alle medicijnen en van de aanvallen.

Wanneer u onder behandeling komt voor migraine of andere soorten van hoofdpijn dan komen deze behandelingen geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking, wanneer u aanvullend bent verzekerd. U kunt dit bij uw zorgverzekeraar navragen. De behandelingen vallen onder een natuurgeneeskundig consult.


Ervaringen van cliënten
Jolanda uit Rotterdam:
Ik heb m'n hele leven al last van migraine. Ik moest altijd op het laatst afspraken afzeggen, doordat ik weer een aanval had. Dan raak je al je vrienden kwijt doordat niemand op je kan rekenen. Ik nam preventief medicijnen, maar toch had ik 1 tot 2 aanvallen per week. Ik kon m'n werk niet meer aan en raakte steeds verder in een isolement. Ik hoorde via via van iemand over de behandelingen bij TerraVitaal en dat zij er zo van opgeknapt was.

Ik had zeurende hoofdpijn toen ik naar TerraVitaal toe ging, maar tijdens de massage voelde ik de druk in m'n hoofd afnemen. Dat vond ik zo bijzonder dat ik meteen een nieuwe afspraak heb gemaakt voor de week erna. Dit ook op aanraden van Madelon, om in het begin iedere week te komen en het daarna af te bouwen. Ik heb een aantal behandelingen gehad en ook de gesprekken daarbij vond ik erg fijn. Ik snap nu waarom ik migraine kreeg en kan nu de signalen van mijn lichaam beter herkennen. Het gaat super met me nu en niemand in mijn omgeving kon het geloven dat ik van die aanvallen af was die mijn hele leven hadden bepaald.
Super bedankt Madelon!


Alex uit Nieuwerkerk aan den IJssel:
Ik ben door mijn vrouw gestuurd, of eigenlijk ging ze met me mee. Ik geloofde er niet in een ging er ook zo naar toe. Madelon bekeek mijn voeten en mijn tong en mijn handen en toen kon ze precies vertellen waar ik last van had naast de migraine. Dat vond ik toch wel bijzonder. Toen mocht ik gaan liggen en ging ze mijn voeten masseren en dat voelde heerlijk ontspannen aan.

Ik heb een erg stressvolle baan en lig 's nachts vaak wakker dat ik niet in slaap kom. En in het weekend en tijdens erg drukke weken op m'n werk krijg ik migraine-aanvallen. Sinds de voetreflexbehandelingen gaat dit erg goed. Ik kan in het weekend weer leuke dingen doen met mijn vrouw en kinderen en op m'n werk kan ik de druk beter aan. Ik kom nu af en toe nog voor een behandeling en het gaat prima.

Bedankt Madelon, ook namens mijn vrouw en kinderen.

Wilt u in april kosteloos meedoen aan het onderzoek, dan kunt u me (Madelon) bellen op 06-38128875. Wanneer ik aan het behandelen ben kan ik de telefoon niet opnemen, spreekt u dan uw naam en telefoonnummer in of vul het formulier in bij 'contact'.

TerraVitaal © Copyright 2013