TerraVitaal voor een beter leven.Marius Richtersstraat 60     3059 TH    Rotterdam (Nesselande)    06-38128875   

Afspraak maken Instagram

5 natuurgerichte principes

1. Energie
Energie De basis van alles is energie. Zo ook de basis van het functioneren van het menselijk lichaam en psyche. Nu kan onze levensenergie (het energetische systeem) door een tekort aan energie stagneren. Het gevolg is dan dat het zenuwstelsel onvoldoende informatie kan ontvangen en doorgeven en kunnen organen en weefsels ontregeld raken. Dan voelen we ons moe zonder, op dat moment, directe oorzaak en ontstaan er op den duur (ernstige) klachten. Dit kunnen zowel emotionele als fysieke klachten zijn. De behandeling is er daarom op gericht om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voegen. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht
In ons lichaam vindt in alle lagen stroming van energie plaats. Een belangrijke laag is het zenuwstelsel wat ook wel het communicatienetwerk van het lichaam wordt genoemd. Onze hersenen zorgen voor overdracht van impulsen (prikkels) en zo vindt er communicatie plaats met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht wordt verstoord door stress, spanningen, verkeerde voeding, ophoping van afvalstoffen, emoties etc., zal het lichaam vervallen in een staat van onbalans. De zenuwbanen, oftewel de communicatielijnen tussen alle organen onderling, zullen niet optimaal zijn, de geleiding raakt verstoord. Om energie, vocht, voeding, en emoties op de juiste plaats te brengen zijn communicatielijnen essentieel. Zo kan het teveel worden verminderd en het tekort worden aangevuld. Door het masseren van de meridiaanbanen kunnen stuwingen, spanningen en prikkelstoringen in diepe ontspanning en onder juiste begeleiding opgelost worden.

3. Drainage
Tegenwoordig belasten we (on)bewust ons lichaam en geest met gifstoffen. Denk dan aan het eten en drinken van verkeerde voedingsmiddelen zoals bewerkt voedsel, en allerlei niet-natuurlijke voedingsmiddelen die erin zitten (bv de E-nummers). Geestelijk belasten we ons lichaam al door bv. 's avonds tot laat bij kunstlicht achter een computerscherm te zitten. Er is veel energie nodig om de gifstoffen uit ons lichaam af te voeren. Wanneer er teveel gifstoffen achterblijven, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoot het genezingsproces vertraagd kan worden. Ontgiften en draineren is daarom belangrijk om onszelf te reiningen van geestelijke en stoffelijke ballast.

4. Voeding
Wat het lichaam nodig heeft is gezonde voeding vol goede voedingsstoffen, die energie leveren om lichamelijke weerstand op te bouwen en als reserve. Ook zijn ze nodig voor opbouw en herstel van spieren, organen, zenuwstelsel, bloed, botten en stofwisselingprocessen in lichaamscellen. Het is daarom heel belangrijk regelmatig gezonde voeding te eten en de energiebehoefte aan te passen aan lichamelijke activiteiten, zodat het lichaamsgewicht op het juiste niveau blijft. De oorzaak van veel welvaartsziekten is terug te vinden in onze voedingsgewoonten en levensstijl. Daarnaast worden veel enzymen die we juist nodig hebben voor onze spijsvertering gedood door moderne kook- en voedselbewerkingsmethoden. Het spijsverteringsproces verloopt daardoor trager. Geestelijk voedsel bestaat uit uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Krachten die je aanzetten tot gedachten of daden, dan wel tot sterke goede emoties. Als je positief in het leven staat dan heeft dat invloed op je hormonale- en immunologische systeem. Ook ontspanning is onontbeerlijk. Het gaat bij geestelijke voeding niet om discipline of moeten, maar om keuzes maken en willen. Jezelf geestelijk goed voelen bevordert en ondersteunt een optimale voeding.

5. De psyche
De psyche is niet los te koppelen van het fysieke lichaam. De mens is op fysiek, mentaal, emotioneal en energetisch vlak met elkaar verbonden en ze beļnvloeden elkaar. Niet verwerkte emoties en gevoelens kunnen van invloes zijn op het gedrag en de oorzaak zijn van constante stress. Niet alleen het immuunsysteem, maar ook het zenuwstelsel, hormoonstelsel, geheugen, eigenlijk de totale gezondheid hangt af van hoe je omgaat met emoties en gevoelens. Probeer zoveel mogelijk te doen wat je zou willen en besef dat moeten erg uitput. Het zet je zenuwstelsel voortdurend onder spanning en dat maakt je uiteindelijk ziek. Passen de uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen van vroeger nog bij je of worden ze je tot ballast? Ze kunnen zo zwaar op je psyche drukken dat je letterlijk krom gaat lopen. Als je overdachte keuzes maakt zal je lichaam anders gaan reageren.


Contactgegevens                                                           Openingstijden praktijk                                              Afspraak maken
TerraVitaal - Acupunctuur en coaching                 Maandag, dinsdag, woensdag:  08.15 - 17.00
Madelon van Heeren                                                    *Donderdag en vrijdag:  09.00 - 12.00

Marius Richtersstraat 60                                             *Alleen cyclus- en/of overgangsklachten (acupunctuur)
3059 TH Rotterdam Nesselande
Telefoon: 06-38128875, mocht je de voicemail krijgen, spreek gerust in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.

Praktijkinformatie

AGB-code therapeut: 90044154
AGB-code praktijk: 90052880
Klacht- en Tuchtrecht nr.: KB. 10.121.159
KvK nummer: 27199879

Copyright 2024 © Madelon van Heeren TerraVitaal   Privacy