TerraVitaal, een mooie gezondheid voor ons allemaal!

         Marius Richtersstraat 60     3059 TH    Rotterdam (Nesselande)    06-38128875   

Afspraak maken Instagram

BH, enig nut of meer kwaad

Voor de meesten is de reden om een BH te dragen om de borsten te ondersteunen en te verbergen. Al zodra er bij een jonge vrouw enige borstontwikkeling is, gaan ze in een BH. Een medische reden om BH te dragen is er echter niet. En dat borsten eerder zouden gaan hangen zonder ondersteuning van een BH is geen enkel bewijs voor. Er zijn vrouwen met hangende borsten die hun hele leven een BH hebben gedragen en vrouwen met stevige borsten die geen BH dragen. De natuurlijke stevigheid is te danken aan de ligamenten van Cooper die de functie hebben van een "natuurlijke bustehouder".

Doe die BH uit!
Borsten zijn gemaakt om onbelemmerd te kunnen bewegen. Borsten moeten wiebelen en dat gaat niet wanneer ze ingepakt zitten in een BH. Die BH zijn we overigens pas eind 18e eeuw gaan dragen. Een onding die de natuurlijke beweging van de borsten beperkt en die een schadelijk invloed heeft op het optimaal functioneren van de borsten.
Voordelen zonder BH:
o Van wiebelen worden ze blij
o Lymfesysteem wordt geactiveerd
o Je voelt je vrij
o Betere doorbloeding in je borsten en meer zuurstof

Verschil al na 2 weken zonder BH
De vrouwen die ik in mijn praktijk zie, komen zelf tot de ontdekking dat hun borsten vol zitten met toxines en xeno-oestrogenen. Door het dragen van een BH wordt verhinderd dat het lichaam zich op natuurlijke wijze herstelt. De afvalstoffen worden niet afgevoerd en hopen zich op in het borstweefsel met alle gevolgen van dien. Vrouwen voelen duidelijk verschil al aan hun borsten wanneer ze 2 weken geen BH meer dragen en het borstweefsel zich gaat herstellen. Vrouwen die geen BH dragen hebben zelfs stevigere borsten daar het lichaam zelf actief wordt om de borsten te dragen. Een verkeerde maat BH die te wijd is in de omvang of met een te kleine cupmaat geeft te weinig steun en het borstweefsel wordt te veel samengedrukt. Al met al veroorzaakt dit rug- en schouderklachten. Ook veranderen je borsten tijdens je cyclus iedere maand, in de zomer als het warm is en in de winter wanneer het koud is. Die ene BH kan dus onmogelijk goed voor je borsten zijn wanneer ze zo aan verandering onderhevig zijn. Wanneer je je er nu bewust van bent wat zo'n BH doet met de borstweefsel en dat het je lymfestroom onder je oksel blokkeert, is het vrij duidelijk dat er een verband bestaat tussen Borstkanker en de BH.

Afvoeren van afvalstoffen
Het lymfesysteem dient voor het afvoeren van weefselvocht en afvalstoffen vanuit de weefsels naar de grote lymfebanen in de borst-, en buikholte. Deze grote lymfebanen voeren het lymfevocht vervolgens af in enkele grote bloedvaten. Tussen de kleine lymfebanen in de weefsels en de grote lymfebanen in de borst-, en buikholte, bevinden zich de lymfeklieren. Deze lymfeklieren zuiveren het lymfevocht van afvalstoffen en ziekteverwekkers.

In borsten zitten geen spieren en kunnen daarom niet vanuit zichzelf bewegen. In een BH waar ze helemaal ingepakt en vastgesnoerd zitten, krijgen ze niet voldoende ruimte om de normale lymfestroom op gang te houden. Lymfe beweegt namelijk niet vanuit zichzelf, alleen als met ons lichaam vrij kunnen bewegen. De BH weerhoudt de lymfevloeistof er van vrijelijk te stromen door de borsten, onderarmen en schouders. Afvalstoffen worden zo niet afgevoerd en hopen zich op in het borstweefsel. BH's met beugels zijn de grootste boosdoener, vooral die met metaal verstoren de energiestroom in de borsten.
Dansen en het natuurlijk bewegen en schudden van de borsten zonder BH zorgt voor een lymfatische doorstroming en een goede afwatering van de borsten.

Borsten zijn een en al energie
Er zijn zes meridianen die rond en door het borstgebied lopen, drie hiervan zijn de lever-, nier- en maagmeridiaan. Deze gebieden in de borsten zijn bekend als de plekken waar de meeste gezwellen en kanker zich ontwikkelen. Borstkanker is te voorkomen door de stagnatie in het weefsel of de meridiaan die er doorheen loopt tijdig op te lossen en het lymfevocht, de afvalstoffen evenals de Qi weer door te laten stromen.

Behandeling bij pijnlijke borsten
Als de borsten pijnlijk of gevoelig zijn is dat een teken van stagnatie van de Qi en als gevolg een ophoping van afvalstoffen. De behandeling is er op gericht om de stagnatie op te lossen waardoor er weer een goed doorstroming komt in het lichaam en de afvalstoffen uit de borsten weg kunnen. Na enige tijd zullen je borsten gewend raken aan de verbeterde circulatie en beweging. Heb je nog steeds pijn dan duidt dat mogelijk op een ontsteking, giftige afvalstoffen, hormonale onbalans, hoge oestrogeenspiegel of iets anders. Dan zal ik je altijd doorverwijzen naar je huisarts zodat meerdere disciplines het in de gaten kunnen houden.

En laten we borsten normaal maken en borstkanker niet! Borsten zijn natuurlijk en die hoef je niet te verstoppen. Laat ze schudden en natuurlijk bewegen en knel ze niet af!


Wel adviseer ik altijd om ten alle tijden bij de behandelend reguliere arts onder behandeling te blijven en zo kunnen reguliere artsen en ik samen communiceren om tot verbetering van de klacht te komen. De reguliere en complementaire geneeskunde zie ik hierdoor steeds meer 'samen' komen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en in het bezit van het diploma Medische Basiskennis op HBO nivo waardoor mijn behandelingen door veel zorgverzekeraars worden vergoed (wanneer je een aanvullende verzekering hebt en je betaalt GEEN eigen risico).

TerraVitaal Copyright 2024