De praktijk voor vrouwenMarius Richtersstraat 60     3059 TH    Rotterdam (Nesselande)    06-38128875   

Afspraak maken Instagram
Hi, ik ben Madelon, leer me kennen om me te begrijpen.

"Aanraking, fysiek en emotioneel, is zo essentieel en helend
dat het een groot deel is van elk genezingsproces,
onderschat nooit de kracht van aanraking"

Over het leven, studeren, ontwikkelen om mezelf en de wereld beter te begrijpen

Ik denk dat ik ben geboren met een zeer hoge gevoeligheid, anders heb ik hem wel ontwikkeld opgroeiende in een gezin met enorme (onderlinge) disharmonie. Mijn leven bestond uit mezelf stil houden, onzichtbaar maken versus pleasend gedrag voor toch misschien een compliment... ergens...ooit...gezien te worden.

Na het huis uit te zijn gegaan, had ik de tijd van mijn leven, ging in Den Haag wonen en studeerde van 1992 - 1997 architectuur. Toen al ontstond er interesse in Feng Shui, wat niet zo heel veel jaren later de opstap naar de Chinese Geneeskunde werd. Door middel van Feng Shui worden energieŽn van een ruimte meer in balans gebracht en de natuurlijke harmonie in het huis vergroot. Had ik dat maar eerder geweten...

Helaas koos ik een voor mij niet geschikte partner, waarover ik hier niet meer kan vertellen. De jaren die volgden kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten en rond mijn dertigste ging mijn lichaam echt flink tegengas geven tot ik uiteindelijk in het ziekenhuis kwam voor allerlei testen en onderzoeken. Het moment dat de arts me vertelde wat er aan de hand was, lag mijn (nu inmiddels ex-) partner te slapen in de stoel pal naast me.

Inmiddels weet ik dat er een traumatische ervaring voor nodig is om voor mezelf te kiezen en begon mijn zoektocht naar misschien wel DE WAARHEID.
Ik ben alles gaan lezen over wat ik had volgens de artsen en dat was ook het begin van de vele studies Chinese Geneeskunde, want ik wilde weten wat ik mankeerde en de Reguliere Geneeskunde had op mijn vragen geen antwoorden, behalve dat ze geen geneesmiddel hadden voor me. En dan denk ik: "nou, dan ga ik zelf op zoek!"

Inmiddels dus 5 HBO opleidingen/ Universiteit in China - Beijing, boeken en alle bij- en nascholingen verder, word ik nog steeds enthousiast als het gaat om kennis en ervaring opdoen en het krijgen van meer en meer inzichten. Uitgeleerd raak ik nooit. Het leven heeft me mooie ervaringen en inzichten gegeven en ook verschrikkelijke kanten laten zien en waar mensen toe in staat zijn.

Mijn oma, helaas leeft ze niet meer, was een wijze en bijzondere vrouw, ze gaf me ongemerkt advies vanuit haar levenswijsheid en had nooit een oordeel. Dat is mijn levensvisie ook om oordeelvrij te leven. Met wat voor verhaal of klacht je in m'n praktijk komt, je hoeft je nergens voor te schamen, want ik heb zo'n beetje iedere situatie en verhaal in de afgelopen, zeg 30-50 jaar, wel een keer gehoord of zelf meegemaakt. Een oordeel over mensen, gebeurtenissen en hun keuzes heb ik dan ook niet. Het is zoals het is en het loopt in het leven zoals het loopt. Er bestaat geen goed of slecht. Iedere aktie leidt tot reactie, en leidt tot ervaring en dat is hoe je als mens groeit. Hoe mooi is dat!

Filosofisch en rationeel als ik ben, geef ik op geheel (eigen)wijze behandelingen aan mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten en levensvragen. Als je de mens behandelt, behandel je automatisch de klacht, andersom werkt niet is mijn ervaring. Ik neem je mee in je leven en laat je zien wat ervan kan leren, dan kunnen klachten gewoon oplossen en dat ervaar je al na een paar sessies. Ik werk anders dan andere mensen die je om hulp hebt gevraagd en ik ga je pas behandelen als je het begrijpt, anders heeft het geen zin voor mij en ook niet voor jou.

Hier volgt een korte samenvatting van de gevolgde opleidingen:

HBO EN UNIVERSITAIRE OPLEIDINGEN
- Klassieke acupunctuur
- Dr. Tan Acupunctuur bij pijnklachten (bijscholing)
- Cosmetische Acupunctuur (bijscholing)
- Ooracupunctuur, auriculo therapy (bijscholing)
- Oncology, Acupunctuur bij kanker (symposium)
- Chinflex Professionalģ(HBO)
- Guasha-therapie (HBO)
- TCM-Fytotherapie, Westerse kruidengeneeskunde (HBO)
- Vijf Elementen Voeding (
- TuiNa (Chinese massage), studie in Nederland en in China (Universiteit) Ik heb het voorrecht gehad lessen, en stage te kunnen volgen bij een aantal Chinese Artsen waaronder Dr. Fang Cun Zhong.

- Medische Basiskennis (HBO), met dit diploma worden mijn consulten (deels) vergoed door de (aanvullende) zorgverzekering
- Qi Gong
- Coaching volwassenen en kinderen (HBO)- Studie aan de Universiteit in Beijing (China) en praktijk in 3 ziekenhuizen in Beijing (China)


- Opleiding in Taoisme afgerond.


- Inwijding gehad in de TAO/Chinese geneeswijze en bijgeschreven in het boek der
Chinese geneeskundigen.

Omdat mijn hart ligt bij de duizenden jaren oude visie van de Chinese geneeskunde, zijn de uitgangspunten hiervan de basisfilosofie van mijn behandelingen geworden. Mijn behoefte aan verdere studie en ontwikkeling zal waarschijnlijk nooit stoppen. Als je eenmaal de mens in zijn totaliteit en in zijn uniekheid leert zien, is verdere ontdekking een niet te stoppen gevolg. Bovendien verplicht de beroepsvereniging en de stichting RBNG/TBNG, waarbij ik aangesloten ben, jaarlijkse nascholingen om zodoende ervoor te zorgen dat er voldaan wordt aan de strenge eisen voor continuatie van de licentie.


Contactgegevens                                                           Openingstijden praktijk                                              Afspraak maken
TerraVitaal - Acupunctuur en coaching                 Maandag, dinsdag, woensdag:  08.15 - 17.00
Madelon van Heeren                                                    *Donderdag en vrijdag:  09.00 - 12.00

Marius Richtersstraat 60                                             *Alleen cyclus- en/of overgangsklachten (acupunctuur)
3059 TH Rotterdam Nesselande
Telefoon: 06-38128875, mocht je de voicemail krijgen, spreek gerust in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.

Praktijkinformatie

AGB-code therapeut: 90044154
AGB-code praktijk: 90052880
Klacht- en Tuchtrecht nr.: KB. 10.121.159
KvK nummer: 27199879

Copyright 2024 © Madelon van Heeren TerraVitaal   Privacy