De praktijk voor vrouwen

Marius Richtersstraat 60     3059 TH    Rotterdam (Nesselande)    06-38128875   

Afspraak maken Instagram

Trauma

Een traumamatische gebeurtenis geeft ineens een flinke draai aan je leven zoals je het tot op dat moment gewend was te leven. Vanuit de Chinese geneeskunde wil een traumatische gebeurtenis zeggen dat er een zeer onverwachte, plotselinge verandering heeft plaatsgevonden in je energetisch veld of in je systeem. Eenvoudiger kan ik het haast niet uitleggen.

Zelf heb ik dat jaren geleden meegemaakt en het voelde als een kortsluiting in mijn systeem, alsof de tijd, de wereld plotseling stil stond... ik zal dat moment nooit vergeten.
Als verdoofd stond ik als aan de grond genageld, vol ongeloof van de plotselinge gebeurtenis. Ik heb minuten voor me uit staan staren zonder iets te zien.

Toen kwam de realiteit als een donderslag bij heldere hemel en wist ik, dit overkomt me dus echt. De wereld waarin ik geloofde was niet echt, de persoon waarvan ik dacht dat ik op kon bouwen bestond eigenlijk niet eens in mijn realiteit. Later na veel onderzoek en ook inzichten door diverse studies Chinese Geneeskunde en Psychologie, herken ik de symptomen van een narcistische, pathologische leugenaar waar een eigen trauma achter schuil gaat.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van klachten na doorgemaakt Trauma:

 Klachten bij doorgemaakte heftige of traumatische gebeurtenis
o Slecht slapen
o Angst- en paniekaanvallen
o Slecht kunnen concentreren

Tijdens mijn studie acupunctuur schreef ik mijn scriptie: "De kracht van emoties". Het is een ontzettend interessant onderwerp, voor mij althans, dat je bij een traumatische of heftige gebeurtenis eigenlijk maar op 3 basale reacties hebt:
Bevriezen, Vluchten of Vechten.

Na die seconden die minuten leken te duren, wist ik dat ik in actie moest komen. Wat was er nodig om zo goed mogelijk uit deze nieuwe situatie, waar ik niet voor had gekozen, uit te komen en mijn leven weer op te bouwen. Het was een reis vol verbazing en ongeloof met ontzettend veel weerstand van buitenaf, van mensen met grote ego's. En ding wist ik wel, de wereld moet weten wat trauma nu eigenlijk is, hoe het mechanisme werkt en hoe je het dus tot rust brengt.

Terugkijkend zie ik het meemaken van mijn plotselinge (traumatische) gebeurtenis als een hele mooie uitdaging. Het heeft veel mooie jaren aan studies opgeleverd en veel denk- en uitzoekwerk om het te gaan begrijpen. Ik kan je vol vertrouwen en uit eigen ervaring laten zien en laten ervaren, ook laten voelen, en heel helder uitleggen, dat als jij een traumatische ervaring hebt meegemaakt en daar ook lichamelijke en/of mentale klachten of een ziekte aan over hebt gehouden, dat daar veel verbetering in mogelijk is.


Contactgegevens                                                           Openingstijden praktijk                                              Afspraak maken
TerraVitaal - Acupunctuur en coaching                 Maandag, dinsdag, woensdag:  08.15 - 17.00
Madelon van Heeren                                                    *Donderdag en vrijdag:  09.00 - 12.00

Marius Richtersstraat 60                                             *Alleen cyclus- en/of overgangsklachten (acupunctuur)
3059 TH Rotterdam Nesselande
Telefoon: 06-38128875, mocht je de voicemail krijgen, spreek gerust in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.

Praktijkinformatie

AGB-code therapeut: 90044154
AGB-code praktijk: 90052880
Klacht- en Tuchtrecht nr.: KB. 10.121.159
KvK nummer: 27199879

Copyright 2024 Madelon van Heeren TerraVitaal   Privacy